Usluge

Sve usluge na jednom mjestu.

Mi smo obiteljska ordinacija sa specijalističkim pristupom svim našim pacijentima. Kod nas ne morate brinuti da ćete morati ići negdje drugdje za bilo koji problem sa zubima. Sve usluge nudimo u našoj klinici.

 • Implantati
 • Izbjeljivanje zubi
 • Ljuskice
 • Cirkonske krunice, cirkonski mostovi
 • Bezmetalne krunice
 • All on 4
 • All on 6
 • Strojno liječenje zubi
 • Gingivektomija
 • Smile design
 • Hollywood smile
 • Alveotomija (vađenje osmica)
 • Apikotomija
 • Piezokirurgija
 • Hijaluronski fileri i lip design

Izbjeljivanje zubi Beyond lampom

Najsigurniji i najučinkovitiji način izbjeljivanja zuba, a da pritom Vaša caklina i zubno meso nisu oštećeni. Izmišljen je od strane stomatologa, daje dugotrajne rezultate. Samo izbjeljivanje traje od 15 do 30 minuta. Sastoji se od nanošenja gela na bazi vodikovog peroksida na površinu zubi koja se želi izbijeliti i osvjetljavanje plavim svijetlom lampe. Plavo svijetlo omogućuje prodiranje gela tj kisika u caklinu i dentin zuba čime se mijenja njihova nijansa. Izbjeljivanje se nebi smjelo primjenjivati kod djece mlađe od 16 godina te trudnica i dojilja.

Cirkon krunice

Cirkon je izuzetno jak i čvrst materijal, ima čvrstinu metala i dobro imitira prirodne zube, ne izaziva neželjene reakcije u ljudskom tkivu (bio-kompatibilan materijal), savršen materijal za restauraciju zuba. Smatraju se dostojnom zamjenom za prirodan zub. Izuzetno su izdržljive i pružaju dugoročno rješenje za pacijente.

CAD-CAM krunice

CAD-CAM tehnologija nam pomaže stvoriti najpreciznije protetske nadomjestke (inlay, onlay, overlay, krunice, mostove, ljuskice) savršenog anatomskog oblika, veličine i estetike. Kod korištenja CAD-CAM tehnologije ne moramo uzimati otisak zubi, nema potrebe za izradom privremenih zuba, postupak izrade je pojednostavljen, potreban je samo jedan posjet stomatologu i pacijent može dobiti nove zube. U prednosti korištenja još spadaju i visoka preciznost i estetska savršenost, moguća je vizualizacija krajnjeg izgleda zuba.

Implantati

Zubni implantat je kirurška komponenta koja se pričvršćuje za kost čeljusti i podržava zubne nadomjestke poput krunica, mostova, proteza te ima ulogu ortodontskog sidra. Koriste se u slučaju nedostatka jednog ili više zubi. Implantat se sastoji od vijka, suprastukture odnosno nadogradnje i krunice ili proteze. Vijak se usađuje u kost i nadomješta funkciju korijena zuba dok je suprastruktura element koji spaja vijak i krunu. Zubni implantati su sigurno rješenje i garancija dugotrajnosti, uz pravilnu i urednu oralnu higijenu mogu potrajati doživotno. U našoj praksi koristimo samo premium implantate Osstem i Straumann koji su znanstveno dokazani implantati sa preko 97% stopom uspješnosti. Nakon ugradnjen svakog implantata dobijate implant pass knjižicu koja je jedinstvena garancija na implantat.

Proteze na lokatorima

Protetsko rješenje za bezubu čeljust. Potrebno je ugraditi 2-4 zubna implantata kako bi se proteza mogla prikačiti na njih, s obzirom da u čeljusti nema niti jednog zuba. Preporuka je da se postave 4 implantata zbog bolje stabilnosti i retencije proteze. Prednost ovakvog rada je da preko nepca nema protetske ploče i pacijent lakše održava oralnu higijenu i proteza se može lakše adaptirati u slučaju potrebe.

All on 4

Fiksiran most na titanskim vijcima koji je učvršćen na 4 posebno postavljena implantata. Izvrsno rješenje za pacijente koji zbog manjka kosti nisu kandidati za uobičajenu implantološku terapiju.

Ljuskice

Estetski protetski nadomjestak koji Vam u kratkom vremenu može vratiti jako lijep osmjeh. To su tanke keramičke „pločice“ koje se lijepe na prednju stranu zuba kako bi poboljšali izgled, boju i oblik zuba. Zbog strukture keramike one ne mijenjaju boju pod utjecajem boja iz hrane i duhana. Popularne su kod pacijenata koji žele savršen osmijeh.

Alveotomija

Oralno kirurški zahvat kojim se odstranjuju u čeljusnoj kosti retinirani ili impaktni zubi tj zubi koji su se potpuno formirali unutar kosti ali nisu iznikli u zubnom luku niti izvan njega (najčešće je riječ o umnjacima).

Apikotomija

Oralno kirurški zahvat kojim se uklanja vrh korijena zuba (apex) zajedno s periapikalnim upalnim žarištem, najčešće zbog kroničnih upala ili fraktura u području vrha korijena (granuloma ili ciste). Apikotomijom spašavamo zub koji se ne može izliječiti endodontskom terapijom i koji bi inače zbog toga morali izvaditi.

Gingivektomija

Oralno kirurški zahvat kojim se uklanja dio gingive, odnosno desni. Koristi se za ispravljanje nepravilno oblikovanih ili asimetričnih desni, uzrokovano genima, bolešću ili traumom. Provodi se kako bi se uklonilo oboljelo tkivo desni, ali se može koristiti i za preoblikovanje linije zubnog mesa za estetski savršen rezultat.